22 dec. 2006

Tomatsill med oliver

I vår familj har alla olika favoriter på julbordet men den här tycker alla väldigt mycket om! Vi brukar göra dubbel sats av nedanstående recept.

2 burkar matjessill
1-2 gula lökar i fina ringar
oliver

Marinad

2 dl tomatketchup
2 msk vinäger
4 msk strösocker
salt + grovstött vitpeppar
6 msk majsolja


Varva sill, lök och oliver i kruka eller glasskål. Blanda ihop ketchup, vinäger, socker och kryddor. Tillsätt olja i fin stråle under omrörning. Häll marinaden över sillen och låt dra i kylen i några timmar.

4 kommentarer:

ulrika sa...

jag är inte så förtjust i sill så jag kommer nog inte smaka detta, men men men jag hade en annan fundering.

Vad händer efter jul. Ni vet, vad tänker ni göra med alla människors abstinens? Ni kan ju inte bara när ni byggt upp ett sånt här beroende lämna folk i sticket. Det vore ju att jämföra med en spritlangare som bygger upp ett visst beroende hos eleverna på skolgården och sen slutar komma. Då vet vi ju alla att de beroende stackarna går över till grövre grejer. Som knark.

Nu vill jag att ni svarar hur ska ni undvika att vi blir "knarkare"?

Godmorgon

sofie sa...

vi känner att vi inte kan ta på oss detta ansvar och kan bara hoppas att du inte går över till tyngre grejer! kanske det kan avhjälpas med ett litet lager av pepparkakor och grannbarr som du kan lukta på då och då under året... god jul!

ulrika sa...

Så ni friskriver er alltså?

Thomas. sa...

Däremot är jag vansinnigt "glad" i sill.
Har botaniserat lite grand vad gäller oliver. Det var visserligen gott att ta dom från burken, och skära dom i slantar.
Men i förra veckan hällde jag ut inläggningsvätskan i olivburken och fyllde på vitvinsvinäger i stället och lät burken stå tre dagar. Jag lade "lite" socker i toppen på burken innan jag hällde på vitvinsvinägern Sedan gjorde jag som receptet och bara njöt. Visst är det härligt att äta tomatsill med oliver den 13 april.

Och Ulrika skaffa en hobby !!