6 dec. 2006

Nötmaränger med mörk muscovado

De här marängerna passar bra till en citrussallad på till exempel blodapelsin och grapefrukt.

1 ½ dl valnötter eller hasselnötter
3 äggvitor
1 ½ dl socker
½ dl mörkt muscovadosocker

Hacka nötterna i matberedare tills de är lite halvgrova. Bred ut på en tallrik så att de torkar lite.
Vispa vitorna till mjukt skum. Tillsätt strösockret lite i taget under fortsatt vispning. Fortsätt vispa tills marängmassan är glansig och skålen kan vändas upp och ned.
Blanda muscovadosockret med nötterna och vänd försiktigt ned i marängmassan. Klicka ut 16 maränger på en plåt och grädda i 100 grader i ca 1 timme och 20 minuter. Ha gärna ugnsluckan på pytteglänt de sista 20 minuterna.

Recept från Gourmet nummer 6/2003

1 kommentar:

sofie sa...

jag vill bara tillägga att de är jättegoda och väldigt snygga!