6 nov. 2006

Brända blandade nötter

I helgen provade vi Johanna Westmans nötrecept ur nya amelia Jul 2006 som faktiskt redan finns i handeln. Drygt 7 dl nötter lät mycket tyckte vi men efter att några skänkts bort i små askar och vi själva provsmakat lite grann (eller ja, det blev kanske en hel del..) så återstår det bara några ensamma nötter i skålen. Ett bra betyg! Det enda som kan invändas är att de blir lite väl söta att ha som glöggtilltugg men då kan man dra ner en deciliter på sockret och lägga till ½ tsk kardemumma så blir det Leilas birdi-nam-nam partynötter istället! På en av våra favoritbloggar hittar ni annan variant.

7 1/2 dl blandade osaltade nötter
1 1/2 dl socker
1 tsk salt
1 msk kanel
1 tsk mald ingefära
1 äggvita
1 msk vatten


Blanda nötterna med de torra ingredienserna. Vispa upp äggvitan med vattnet och blanda allt med händerna. Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta 35 minuter i ugn på 140 grader.

1 kommentar:

sara sa...

Jag kan intyga att nötterna är fantastiska! Jag kunde inte hålla fingrarna borta...:-)