15 dec. 2006

Laxrullar

De här jättegoda rullarna passar bra som ett lite matigare glöggtilltugg eller till vilken fördrink som helst under året. Kanske något för nyårsfesten?

en bit rökt lax (ca 300 gram) skuren i små bitar
200 gram färskost (typ philadelphia)
2 msk finhackad rödlök
ca 1 dl hackad dill (kan vara fryst)
saften av ca 1 klyfta citron
salt
svartpeppar
6-7 rektangulära tunnbröd


Blanda alla ingredienserna, smaka av med salt, peppar, citron och dill. Låt stå i kylen ett par timmar. Bred på tunnbröden strax innan servering, rulla från kortsidan och skär ett par centimeter tjocka skivor.

8 kommentarer:

Aradil sa...

Mmm... det där såg riktigt gott ut och inte så knepigt att göra heller :)

sofie sa...

nej det var väldigt lätt att göra! det vet jag eftersom jag tittade på när emelie gjorde dem :) och de blev verkligen supergoda!!

Aradil sa...

Så där, nu har jag testat - jättegott! Tack för receptet :D

emelie sa...

vad kul!! och snabbt jobbat!

Anonym sa...

Tack för receptet, jättegott och enkelt! Serverades på vår glöggkväll igår. :-)

emelie sa...

åh vad roligt, vi tycker jättemycket om er blogg!!

Maklarlina sa...

Dessa laxrullar verkar vara perfekta för min utflyttningsfest på lördag!!

Maria sa...

Mmmmm.... Detta blev våra snittar nyår 2009 och vilken succé! Rekomenderas varmt!