3 dec. 2006

Glöggtester


Blossa 06 är nästan slut. Vilka sorter återstår då att välja mellan? Expressen, Tasteline och Sydsvenskan har testat och det enda som är säkert är att åsikterna om hur glögg ska smaka går isär! Vi har smakat Blossa 06 och tyckte att den var riktigt god, inte så annorlunda som tidigare år men med en frisk och inte alltför söt smak. De glöggtester som gav Blossa 06 höga betyg tyckte också om Dufvenkrooks Original som nog blir den vi provar nästa gång. De mest kontroversiella sorterna, med både höga och låga betyg, var Blossas starkvinsglöggar spetsade med rom respektive cognac och Dufvenkrooks vaniljglögg som Expressen tyckte smakade kaksmet (!).

Bild från expressen.se

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ojdå, smakar vaniljglöggen kaksmet? Jag som precis tänkte sprätta en flaska - hoppas att jag gillar kaksmet ;)

emelie sa...

Mikael Möllstad ger den 5 av 6 på Tasteline och säger "Faktum är att jag tycker att vaniljglöggen vinner poäng för varje år. Kanske är det så här som framtidens glögg ska smaka?" Håller du med nu när du har provat?

Anonym sa...

Nja, jag tyckte nog den smakade ungefär som vanlig glögg. Bara lite sötare och lite starkare. Inget toppbetyg, men inget fel på den heller. Tyckte inte den smakade kaksmet i alla fall ;)

Sofie sa...

Hmm.. ja kaksmet låter inge vidare att dricka till lussekatterna ;)