14 dec. 2006

Chokladtryffel med saffran och chili


Vi ville prova att göra chokladgodis med chili och hittade det här receptet på tasteline.

½ chili
1 g saffran
1 ½ dl vispgrädde
1 tsk honung
1 msk råsocker
200 g mörk choklad (70 %)
25 g smör

Hacka chilin grovt, använd även kärnorna. Koka upp grädde med chili, saffran, honung och råsocker. Ta från värmen och låt dra ca 10 minuter. Koka upp grädden igen. Sila och häll grädden över chokladen, hackad i småbitar. Tillsätt smöret och blanda väl medan chokladen smälter. Låt svalna i kylskåp. Istället för att rulla kulor och vända dem i kakao valde vi att spritsa chokladmassan i ischokladformar.

Receptet gav cirka 30 små tryfflar som blev goda och kändes lyxiga. Till nästa gång tar vi kanske lite mer chili och lite mindre saffran.

1 kommentar:

Anonym sa...

När jag provade receptet hade jag nog i liiite för mycket chili, beror lite på vem av dem som provat dem som man frågar. Smart att göra dom i formar, jag försökte rulla bollar med det var ganska kladdigt