14 nov. 2006

Turkiska fetaostknyten


Här kommer tips på ett snyggt och gott glöggtilltugg som är lite salt och syrligt. Det är ganska pilligt att göra men imponerar garanterat på gästerna! Receptet ger cirka 24 små rullar.

¼ pkt fryst filodeg
ca 1 l olja till pensling och fritering
200 g fetaost
1 ½ dl hackad persilja
svartpeppar

Mosa samman persilja och fetaost. Tillsätt peppar efter smak. Tina filodegen och skär i kvadrater, ca 10x10 cm. Lägg dem i en fuktig handduk och ta fram en i taget. Pensla ett filodegsark med olja och lägg 1/2 msk fyllning på och vik ihop till ett knyte. Jag vek dem som vårrullar eftersom det är viktigt att de inte går upp när de friteras. Hetta upp oljan i en vid hög panna. Se till att pannan är tillräckligt varm, då blir rullarna klara fort och går inte lika lätt sönder. Fritera dem någon minut tills de fått fin färg. Låt dem rinna av på hushållspapper. De går bra att göra dagen före och värmas i ugnen strax före servering (200° C i 5 minuter).

Bild och recept från Buffé nr 11 2001, sid 16

Inga kommentarer: