Mormors mormors pepparkaka
Idag bjuder vi på ett riktigt gammalt släktrecept på mjuk pepparkaka som man egentligen kan göra året runt. Receptet är för två avlånga formar som på bilden och blir faktiskt bäst om grädden är sur. Den här gången orkade vi inte vänta på att den skulle surna utan tog hälften grädde och hälften gräddfil. Det gick också bra.
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 ägg
6 dl socker
2,5 dl smält smör
3 tsk kanel
3 tsk kardemumma
3 tsk ingefära
1 tsk malda nejlikor
3 dl sur vispgrädde
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 ägg
6 dl socker
2,5 dl smält smör
3 tsk kanel
3 tsk kardemumma
3 tsk ingefära
1 tsk malda nejlikor
3 dl sur vispgrädde
Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan de tre delarna. Fördela i två smorda formar och grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader i cirka 1 timme. Tidsangivelsen i receptet känns inte helt exakt så håll koll när kakorna har släppt kanten och prova med sticka att de verkligen är klara.
1 kommentar:
Åhh mumma (-:
Skicka en kommentar