29 okt. 2006

Saffransskorpor


Julen dröjer ju men nu när vi har gått över till vintertid kanske de här godingarna kan pigga upp i mörkret? De blir riktigt snygga också och kan bli en fin gå-bort-present om det nu mot förmodan skulle bli några över...

Ingredienser
100 g smält smör
2 pkt saffran, à 0,5 g

2 ägg
1 ½ dl socker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl grovhackade mandlar

Gör så här
Rör ihop smör och saffran. Blanda i ägg, socker och mjöl blandat med bakpulver och nötter. Rulla ut degen i 3 längder, lika långa som plåten. Grädda i 200ºC i mitten av ugnen ca 10 min. Ta ut och dela i sneda bitar. Rosta dem i 175°C ca 10-15 min, tills de fått en gyllenbrun yta. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills de svalnat.

Inga kommentarer: